Beste Australische series & films op tv/dvd

Een lijst van de beste series van Australië.  Australische series worden uitgezonden op televisie in landen over de hele wereld. De allerbeste Australische tv series staan hier op een rij. Ook nieuwe series die anno 2012/2013 op tv spelen en uitkomen op DVD. Van nieuwe Australische dramaseries en miniseries tot detectives en tiener highschool series uit de jaren 80 en 90.

Beste Australische dramaseries op tv en DVD

Rake 2010-2012 – Internationaal geroemde serie over een dubbelzinnige advocaat

Deze Australische series, in 2012 in zijn tweede seizoen, vindt plaats in Australië en behandelt de meest verontrustende criminele zaken. Dossiers die andere strafrecht advocaten uit de weg gaan worden aangenomen door een advocaat wiens persoonlijkheid en persoonlijke leven ook te wensen over laten. Een erg sterke serie zonder oordeel over slechte of goede mensen. In Australië wordt het uitgezonden op ABC 1.

All Saints – langlopende medische dramaserie uit de jaren negentig

Een van de best gewaardeerde Australische tv series – ziekenhuisserie. Het laatste seizoen, nummer twaalf, was in 2009. Het volgt het leven van verpleegsters en doctors in een fictief ziekenhuis in Sydney. Waar in het eerste seizoen nog een sterke nadruk ligt op de verpleegsters, verschuift dit in de loop van de seizoenen naar de dokters. All Saints was ook erg populair in het buitenland, zoals in Engeland en België.

The Secret Life of Us  2001 -2006 

Gedurende de vier seizoenen heeft deze dramaserie een groot aantal prijzen in de wacht gesleept. Met een erg sterke cast is het een van de beste Australische series aller tijden. Het is erg meeslepend en herkenbaar – interessante vriendschappen en relaties. Het kan nu online worden gekocht als een complete DVD box set.

 

Andere populaire series uit Australie – oude en nieuwe series

Er zijn ongelooflijk veel goede series geproduceerd door de jaren heen. Hier slechts een greep. Voor 2013 staat een erg interessant project in de planning – de verfilming van het historische verhaal over het Nederlandse schip de Batavia die een paar eeuwen geleden zonk. De aankomende miniserie is gebaseerd op het boek van Peter Fitzsimons, een absolute bestseller in Australië.

  • Seachange  – Drama & comedy serie
  • McCleod’s Daughters – Drama series over de zusjes in de Australische outback
  • Blue heelers – Populaire Australische politie en misdaadserie
  • Heart Break High – Cult highschool serie uit de jaren 90

Andere goede Engelstalige series:

Beste Engelse series -Britse detectives en comedy tv

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>