Beste Romantische films van 2012 – Komedies en Drama’s

Lees hier over de beste romantische films van 2012. We gaan het natuurlijk hebben over de nieuwe romantische komedies (romcoms) van dit jaar en over de meeslepende romantische drama films van 2012. Er is dit jaar op DVD en Bluray en in de Bioscoop voor ieders wat wils uitgekomen in Nederland. Luchthartige komedies, serieuze klassieke drama’s, maar ook sexy and sensuele liefdesfilms.

Onze top 5 nieuwe beste Romantische films in de bioscoop in 2012

De meeste van deze films zijn al uitgebracht. Een paar zitten er nog aan te komen. Zodra ze uit zijn op DVD zullen we het updaten. Lees hier over onze selectie nieuwe romantiek films. Trailers zijn vanuit deze pagina te bekijken en kunnen worden vergroot.

1. The Great Gatsby – Release datum: December 2012

Hij moet nog uitkomen, maar wij kunnen niet wachten. Het is de verfilming van de gelijknamige klassieker uit de Amerikaanse literatuur van F. Scott Fitzgerald. De film heeft een erg sterke cast met de grootste Hollywoodsterren van dit moment: Leonardo Dicaprio (Gatsby) en de charmante Casey Muligan (An Education) en Tobey Maguire (Spiderman) . Het is geregisseerd door Baz Luhrmann, bekend van films als Australia en Moulin Rouge. De film en het boek gaan over een kijkje in het decadente leven van de mysterieuze zakenman Gatsby die de grootste feesten geeft. Er schuilt echter meer achter, zoals een obsessieve liefde voor het karakter van Mulligan.

2. Anna Karenina – Release Datum: November 2012

Wederom een boekverfilming van formaat. Dit keer van de Russische Leo Tolstoi met in de hoofdrol Keira Knightley en Jude Law. Dit is al de tweede Russin die Knightley speelt in korte tijd, onlangs was ze ook samen met Jude Law te zien in ‘A Dangerous Method’ over Freud en Jung. In deze film werkt ze ook opnieuw samen met ‘Atonement’ regisseur Joe Wright.

In tegenstelling tot het boek schetst het niet zo sterk een beeld van de Russische samenleving, maar staat Anna Karenina centraal. Het is alsnog geen lichte kost, maar wel een meeslepend en episch liefdesverhaal.

3. The Lucky One – Release Datum: April 2012

Waarschijnlijk de meest populaire liefdesfilm van dit jaar. In deze romantische drama film speelt de ongelooflijk populaire Amerikaanse acteur de rol van een soldaat die een foto vindt die zijn leven zal redden. Terug in Amerika wil hij het meisje op de foto opzoeken. De zoektocht is snel afgerond, het daadwerkelijk vertellen van de reden van zijn komst blijkt een stuk lastiger.

4. The Five-Year Engagement – Release datum: April 2012

De eerste echte romantische komedie van 2012 op ons lijstje. Het is een erg vermakelijke film met een aantal sterke grappen. Ook is het verhaal best de moeite waard. De hoofdrollen worden vervuld door Jason Segel en Emily Blunt. We kennen Segel natuurlijk van How I met your Mother maar ook van de erg populaire recente romcoms zoals Forgetting Sarah Marshall. In deze film heeft een verloofd stelletje het erg lastig om maar uiteindelijk te trouwen. Niet een van de meest leuke romantische komedies van Segel, maar leuk genoeg voor een avondje op de bank.

5. Friends with Kids en The Vow

Deze twee films komen binnen op een gedeelde laatste plaats. Friends with Kids is eigenlijk erg grappig en The Vow is een beetje dweperig maar toch redelijk meeslepend. Sowieso zijn wij dol op Rachel McAdams dus het kan nooit teleurstellen. Het zijn beide romantische komedies met een twist. Twee leuke films, maar niet meer dan dat.

 

Meer op zoek naar leuke lachfilms? Bekijk dan onze komedies van 2012

Romantische films van 2012 uit op DVD en Bluray

Hier een selectie van andere nieuwe goede romantische komedies en drama’s uit op DVD verkrijgbaar via bol.com. Dit zijn onze overige aanraders op romantiek vlak. Namelijk Wanderlust, Bel Ami, Perfect Sense en The Deep Blue Sea. Vaak kun je de volgende dag de film al verwachten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>