Leuke familiefilms van 2012 voor jong en oud (de hele familie)

Een aantal familiefilms sprong er dit jaar in 2012 uit. Naast alle leuke echte kinderfilms, zaten er een aantal goede animatiefilms , tekenfilms en traditionele ouderwetse famile films tussen waar het hele gezin van kan genieten. Wij hebben de beste nieuwe familiefilms die nu uit zijn op DVD/Bluray of in de bioscoop draaien voor je op een rij gezet in een overzicht, inclusief een Nederlandse familiefilm.

Er is ook een lijst met kinderfilms, link onderaan

Hugo – romantische familiefilm, ouderwets maar in 3d

Martin Scorsese staat bekend om zijn traditionele maar ijzersterke regie. Meestal houdt hij het bij films uitsluitend voor volwassenen, maar voor Hugo heeft hij een uitzondering gemaakt. En maar goed ook, want zijn talent komt juist tot zijn recht in het genre dat het moet hebben van grootse meeslepende avontuurlijke verhalen waar kinderen helemaal in op kunnen gaan. En dat is wat Hugo is bij uitstek. Het is een van die films die kinderen later als ze volwassen zijn met warme gevoelens aan terug zullen denken. Het kwam februari 2012 in Nederland uit. Deze familiefilm is beloond met maar liefst 5 Oscars en komt bij ons binnen als nummer 1 van de nieuwe familiefilms.

Hugo gaat over een jongetje dat zijn vader verliest en als wees stiekem komt te wonen in een treinstation in het Parijs van de jaren 30. Terwijl hij probeert te overleven, is hij ook bezig om een mysterie op te lossen met betrekking tot zijn vader en een kapotte automaton (ouderwetse robot).

Belle en het Beest 3d – Zelfde film in een 3D-jasje gestoken

Deze familiefilm, officieel Beauty and the Beast 3d, werd in januari uitgebracht in 3D. Er is niets aan de film veranderd. En dat hoeft ook niet. Het is en blijft een klassieker en de kinderen die het nu nog niet gezien hebben, krijgen de kans om het alsnog te beleven, maar dan nog net iets specialer in 3d. Het verhaal bevat een levensles die kinderen nog generaties lang horen te leren. Als het in 3d moet, dan moet dat in 3d! Ook deze film heeft toentertijd 2 Oscars op mogen strijken. Nu dus ook op Bluray in 2d en 3d

Kauwboy – Nederlandse familiefilm voor de iets oudere kids

Dit nieuwe juweeltje komt ook al voor op onze kinderfilm lijst, maar we vonden hem zo goed dat we hem ook hier niet onbesproken konden laten. Lees er echter meer over in onze kinderfilms van 2012 artikel (link onderaan).

The Secret World of Arriety – Japanse kinderfilm klassieker

The Secret World of Arriety is een moderne klassieker voor kinderen. De film is in 2010 uitgebracht in Japan en heeft ook internationaal toen zijn debuut gemaakt. In Nederland kwam hij pas in 2011 uit en het heeft zelfs tot 2012 moeten wachten voordat hij in Amerika te zien was. De films gaat over het superkleine mini-mensje Arriety die samen met haar familie stiekem in het huis woont van normale mensen. Ze leven stilletjes en verborgen van het eten van deze familie. Alles veranderd wanneer de zoon des huizes haar opmerkt. De film is bijzonder sentimenteel/emotioneel. Nu ook verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling.

Lees meer in..

We hebben ook een uitgebreidere lijst voor de beste kinderfilms van 2012 waar tussen ook nog allerlei nieuwe familiefilms staan uitgekomen in 2012, zowel in de bios als op DVD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>