Nieuwe Kinderfilms in 2012

Voor ons blijft het kinderfilm genre bijzonder leuk. Elk jaar komen er weer nieuwe kinderfilms uit op DVD of in de Bioscoop die ons altijd in een goed humeur weten te krijgen. Ook in 2012  en 2013 zitten er weer een aantal leuke kinderfilms tussen die echt de moeite waard zijn. Niet alleen voor kinderen, maar ook leuke kinderfilms voor volwassenen.  Een aantal actiefilms, animatie films en meer. 


Beste Kinderfilms van 2012 in de bioscoop

Kinder animatie film in 2012

Hier een overzicht van de grootste producties van 2012. Per kinderfilm vind je een trailer, review, releasedatum en de geschiktheid voor kinderen.

Madagascar 3 – Release Datum: 12 juli 2012

De animatie avonturen film is alweer de derde in de Madagascar serie. Hij is deze zomer uitgebracht en vanaf 12 juli in de bioscoop te zien.

Beschrijving: Alex, Gloria, Mary en Melman zijn nog steeds druk bezig om thuis te komen naar hun geliefde ‘Big Apple’. De reis brengt hen langs Europa. Hier vinden ze de perfecte dekmantel: ze kunnen meereizen met een rondreizend circus. Zij geven dit circus een eigen tintje – de Madagscar stijl.

Is Madagascar geschikt voor Kinderen? Ja de film is uiterst geschikt voor kinderen. Het heeft een PG rating en bevat slechts een beetje actie en een klein beetje onbeschofte humor.

Kauwboy – Nederlandse release datum: April 2012

Deze nieuwe Nederlandse kinderfilm van 2012 was de verrassing van het jaar. Een echte ouderwetse familiefilm. Sowieso doen Nederlandse kinderfilms het de laatste tijd goed op de verschillende festivals, maar Kauwboy is verreweg de populairste. Het won meerdere internationale prijzen, waaronder de UNICEF prijs en de Young Audience Award.

De Nederlandse Jojo woont alleen met zijn driftige vader. Wanneer hij een Kauw (een vogel) aantreft en daar een band mee opbouwt, moet hij deze vogel verborgen houden voor zijn vader.

Lees meer over Kauwboy (en koop het op DVD of kijk het online)

Dr. Seuss’ The Lorax (2012)

Deze fantastische film kwam al uit in maart, dus misschien hebben jullie hem al gezien. Het is een leuke film geschikt voor het hele gezin. Het is een typische Dr. Seuss klassieker zoals ‘The Cat in the Hat’ en ‘How the Grinch Stole Christmas’.  De erg populair Zac Efron en Taylor Swift hebben de stemmen ingesproken. Het is een 3d animatie film.

Plot: Een twaalf-jarig jongetje is op zoek naar het ene ding dat ervoor zorgt dat hij het hart kan winnen van het meisje van zijn dromen. Om dit te vinden moet hij het verhaal van Lorax ontrafelen. Een chagrijnig, maar charismatisch wezentje.

Is the Lorax geschikt voor Kinderen? Het is geschikt voor alle leeftijden. – PG Rating

Brave – Release Datum: 22 Juni 2012

Een van de nieuwe kinderfilms van 2012 waar wij in het bijzonder erg naar uit hebben gekeken. Het is een film van Pixar en Walt Disney. De bijzonder charmante Britse actrice Emma Thompson doet de stem van de koningin.

Plot: ‘Vastberaden om haar eigen pad te kiezen in het leven haalt Prinses zich behoorlijk wat problemen op de hals.’

Is Brave geschikt voor kinderen? Ook deze film is PG Rated, maar er zit wel wat geweld in. Wij raden de leeftijd van 7 tot 8 jaar aan.

Ice Age 4: Continental Drift – Release Datum: 4 Juli 2012

De vierde film in de Ice Age serie. Ook in deze film zijn de schattige diertjes niet minder lief aandoenlijk geworden.

Plot: Manny, Diego, en Sid embark gaan opnieuw een nieuw avontuur aan in deze film. Vechtend met waterwezens ontdekken ze een nieuwe wereld.

Lees verder in de beste films voor kinderen aller tijden en nu

UPDATE: Er is nu ook een lijst met de nieuwe kinderfilms van 2013

Lees hier ook verder voor een top 10 van de beste kinderfilms aller tijden (uit op DVD) en de beste films per genre. Verder hebben we gekeken naar de echte familiefilms van 2012.

Nieuwe kinderfilms op DVD (2013, 2012 en eerder) via Bol.com

Hier een overzicht van de nieuwste en meest veel verkochte kinderfilms van de afgelopen tijd.

Koop de kinderfilms op DVD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>