Nieuwe Kinderfilms in 2013

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Ook tijd voor een lijst en overzicht van de nieuwe kinderfilms voor 2013 in de bioscoop en op DVD of Blu-ray. De kleine kinderoortjes zijn weer bekomen van het knallende vuurwerk en zijn klaar voor leuke kinderfilms in 2013 in een top 10. Veel kids animatie films, maar ook normale goede films. 

Beste kinderfilms van 2013 in de bioscoop

Onderstaand vind je alle recente films van vorig jaar. We willen je alvast even meenemen naar het jaar 2013 waarin kinder 3D films een grote rol gaan spelen. Hier een kleine lijst met een overzicht van de verwachte leuke kinderfilms voor 2013. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

leuke animatie kinderfilm voor dit jaar

Nijntje – Nederlands gesproken- De Dick Bruna verhalen komen tot leven op 30 januari 2013

We kunnen natuurlijk niets anders dan openen met een Nederlandse top film voor kinderen. De Nijntje verhalen van Dick Bruna gaan nu al generaties mee en ook nu weet het de kids nog te boeien. Zoals de producenten zeggen: het is een absolute familiefilm die geschikt is voor de jongste kinderen. En dat maakt het zo leuk. De stemmen worden ingesproken door o.a. Barry Atsma en Hanna Verboom. Hij gaat 30 januari al in première. Ga er heen en merk dat Nijntje nooit minder schattig wordt.

Er wordt ook druk gespeculeerd over andere mogelijke Nederlandse kinderfilms gebaseerd op populaire kinderboeken, zoals de ‘Wiplala’ van Annie M.G. Schmidt en het bekende ‘Otje’. De grote film voor kids van Nederland lijkt dit jaar de bekroonde Nono het Zigzag kind.

Nono het zigzag kind - Moderne Nederlandse kinder klassieker

Lees meer over Nono het Zigzag kind en andere recente Nederlandse kinderfilms

The Croods – Geanimeerde avonturen komedie – Release datum: 27 maart 2013

Een erg leuke kinderfilm over het eerste prehistorische gezin op aarde. Na hun hele leven afgeschermd te zijn van de buitenwereld gaat het gezin, nadat hun grot het begeeft, op een reis rond de wereld. Naast prachtige landschappen ontmoeten ze voor hen onbekende wezens. Hun perspectief op de wereld veranderd voorgoed en op deze wijze laten ze ons als kijkers ook weer even bij alles stil staan.  Zonder twijfel de 3D kinderfilm waar het meest naar uit wordt gekeken. De door Ryan Reynolds en Nicolas Cage ingesproken film komt in Nederland uit op 27 maart 2013.

Escape from Planet Earth – Leuke kinderfilm van 2013 met een sci-fi thema – Release datum 14 februari

Deze kinderfilm van 2013 komt in Amerika op 14 februari uit. In Nederland waarschijnlijk rond hetzelfde tijdstip. Dit kinderverhaal vindt plaats op een planeet genaamd BaaB. Op deze planeet is de nationale held en Astronaut Scorch Supernova altijd bezig met gewaagde reddingsmissies. Wanneer hij gehoor geeft aan een verdachte SOS van een beruchte buitenaardse planeet krijgt hij toch een aantal problemen op zijn bordje. Deze sci-fi film voor kinderen is voor de verandering geen Disney/Pixar productie, maar komt van Weinstein Company . Het is geregisseerd door Cal Brunker die met deze film debuteert in de bioscopen.  De trailer is niet heel sterk en er zijn nu al een aantal sceptische meningen te horen.

Monsters University – geweldige avonturenfilm voor kinderen – Release datum: 10 juli 2013

Een klassieker die goed past bij de moderne kinderfilms van 2013. Alweer een leuke disney & pixar film in de bekende Monsters reeks. Ditmaal gaan we terug naar de Monsters universiteit waar Mike en Sully elkaar leerden kennen. Toen waren ze echter nog niet de beste maatjes. De film wordt ingesproken door een groep oudgedienden, niemand minder dan John Goodman, Steve Buscemi en Billy Crystal.

Frozen – 1 van de nieuwe disney films van 2013 – komt uit in november

Veelbelovende aankomende film van Disney

We zijn bijna al geneigd om dit de beste kinderfilm van 2013 te noemen, maar dat is nog erg voorbarig. Er is namelijk nog niet eens een officiële trailer uitgebracht. Toch krijgt deze nieuwe Pixar en Walt Disney film veel aandacht en er wordt gehoopt op iets magisch. Het is Disney’s adaptatie van The Snow Queen – De sneeuwkoningin. Zodra de trailer uitkomt, zal hij hier komen te staan.

De trailer van Frozen is eindelijk uit!

Meer geanimeerde leuke films voor dit jaar:

  • Epic 3D
  • Despicable Me 2
  • Metegol

In de Animatiefilms van 2013

Lees meer in onze andere artikelen voor kinderen

Zo kun je terecht bij de beste kinderfilms aller tijden, de kinderfilms van 2012 en familiefilms van 2012.

Nu ook:

Kinderfilms 2014!

Nieuwe kinderfilms uit op DVD in 2013 – van 2012 en aankomende films

Het gaat niet alleen om de bioscoop. Ook thuis moet lekker naar kinderfilms gekeken worden. Hier een overzicht van de beste en meestverkochte kinderfilms van de laatste tijd op bol.com.

Koop de Kinderfilms op DVD

Laat ons ook graag jouw mening horen over de beste kinderfilms van 2013!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>