Beste actiefilms onlangs verschenen – top 10 goede actie films

Het actiegenre blijft natuurlijk altijd prominent in de bioscopen aanwezig. In 2011 zijn er aantal titels geproduceerd die het zeer goed deden. Maar ook nu zijn de actiefilms van 2012 en 2013 ongekend spannend. Wij hebben een overzicht van de beste actiefilms die zijn uitgebracht op DVD en in de bioscoop in 2012. Alle goede actie films op een rij in onze top 10 actiefilms. 

Hier een top 5 van de coolste en meest spannende actiefilms (en series) van 2012. Daarna kun je verder klikken naar de top 5  beste actiefilms van 2013 om de top 10 compleet te maken. De films die uit zijn op DVD kunnen via Bol.com aangeschaft worden. Ook hebben we per film een trailer bijgesloten. In het overzicht behandelen we pure actiefilms, maar ook actie komedies en actie thrillers.

Top 5 Beste actiefilms van 2012

Wil jij graag andere films op deze lijst? Laat het ons weten in de comment sectie. Wij zijn benieuwd naar jouw mening.

The Dark Knight Rises

Onze nummer 1 is voor ons tamelijk onbetwist. Naast dat deze film een geweldige actiefilm is, heeft het nog veel meer te bieden. Alle ingrediënten voor een geweldige film zijn aanwezig. Wel raden we aan om deze film te kijken in de bioscoop vanwege de geweldige geluidseffecten. Wellicht doet een goede home cinema set ook de truc.

Iedereen kent natuurlijk al het verhaal van Batman  (Christian Bale) en Gotham City. Dit is nu de derde film in de uiterst succesvolle reeks. Deze films wordt ook ontvangen met bijzonder goede kritieken en dat is volledig terecht. Helaas was dit de laatste Batman film die wordt geregisseerd door Chrisopher Nolan.

Geen Anne Hatheway fan? In deze film wel.

Taken 2

Wellicht een beetje voorbarig dat we deze film meteen al zo hoog hebben gezet. Hij komt pas in oktober uit, maar wij kunnen niet wachten nadat de eerste Taken uitkwam in 2008. Eerst waren we verrast om Liam Neeson te zien als een absolute tough guy, maar we waren bijzonder in onze nopjes met deze Taken 1. Er zijn weinig films die bijna meteen de adrenaline door je aderen laten lopen. Update: inmiddels hebben we de film bekeken en moeten constateren dat het een degelijke en goede actiefilm is maar het kan niet tippen aan nummer 1.

The Avengers

Hoewel het idee een beetje goedkoop lijkt, waren we toch bijna meteen om. Alle superhelden van moderne recente actiefilms worden bij elkaar gezet in deze nieuwe film. Hij is zo erg gehyped dat we hem hier verder onbesproken laten. Toch hoort ie naar onze mening wel in dit rijtje thuis. Uiterst vermakelijke film en mag worden gezien als de beste actiefilms van dit jaar.

Contraband

Deze actie misdaad film met grote ster Mark Wahlberg vonden wij behoorlijk sterk. Het heeft alles wat een goede actiefilm hoort te hebben. Daarnaast speelt het zich ook af in een erg coole setting. In deze film moet Mark Wahlberg zijn broertje uit de brand helpen. Hij wordt gedwongen om drugs te smokkelen via Panama.

The Hunger games

Natuurlijk kunnen we ook niet onder deze film uit. Waarschijnlijk de film met een van de grootste budgets voor reclame. Je kon nergens kijken zonder deze advertenties te zien. Blijkbaar was het nodig. Toch is de film meer dan alleen marketing. Hij is goed geproduceerd en is erg spannend. Ook zijn wij bijzonder gecharmeerd van Jennifer Lawrence.

Hunger games op DVD of Bluray

Andere sterke actie titels van dit jaar:

  • Prometheus
  • Haywire
  • The Grey
  • Safe House
  • Act of Valor
  • Wrath of the Titans
  • This Means War (komedie)

Meer nieuwe goede actiefilms waar de actie niet ontbreekt

Update: 2013 ziet er veel beter uit – lees het in de Actiefilms van 2013

In onze andere besprekingen van 2012 films zijn ook een aantal films langs gekomen die evenwel thuis hadden kunnen horen bij het actie genre. Daarom zit er ook wel een aantal leuke films tussen onze thriller films van 2012 en horror films van 2012.

Laat ons weten welke nieuwe actiefilms jij de beste vindt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>